NN 27/2021 Dopune pravilnika o obalnim potegačama i malim plivaricama

2021-03-19

U Narodnim novinama broj 27/2021 objavljene su dvije dopune pravilnika.

Pravilnik o dopuni Pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova na moru obalnim mrežama potegačama i Pravilnik o dopuni Pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova na moru okružujućim mrežama plivaricom palamidarom, plivaricom ciplaricom, plivaricom lokardarom, plivaricom igličarom i plivaricom oližnicom.

U obje dopune dodan je članak u kojem piše da će se vlasnicima plovila koji posjeduju važeće Odobrenje za gospodarski ribolov navedenim mrežama s rokom važenja do 1. travnja 2021. godine, na njihov zahtjev izdati novo Odobrenje koje vrijedi za razdoblje od dana izdavanja do 26. listopada 2021. godine.

Drugim riječima, vlasnici plovila koja imaju važeća odobrenja za gospodarski ribolov obalnim potegačama ili malim plivaricama, trebaju predati zahtjeve za izdavanje novih odobrenja u područnim ispostavama Uprave ribarstva.

Nema krajnjeg roka do kada se zahtjevi moraju predati, ali treba voditi računa da stara odobrenja vrijede do 1. travnja i nakon toga neće biti moguće obavljati ribolov navedenim alatima, sve dok Uprava ribarstva ne izda novo odobrenje.

Odobrenja će se morati ponovo izdati već nakon šest mjeseci, budući da će vrijediti samo do 26. listopada 2021. godine, a uvjeti za izdavanje nisu još poznati.