Obavijest vlasnicima o brisanju plovila iz upisnika zbog neplaćanja naknada za sigurnost plovidbe

2022-10-24

Na mrežnim stranicama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture objavljena je obavijest vlasnicima o brisanju plovila iz upisnika zbog neplaćanja naknada za sigurnost plovidbe.


Pozivaju se svi vlasnici plovila da provjere da li je evidentirana njihova uplata za naknadu za sigurnost plovidbe i zaštitu mora od onečišćenja za 2020. i 2021. godinu. na internetskoj stranici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, na Elektroničkoj oglasnoj ploči upisnika brodova.


Ukoliko je na popisu naveden dug, vlasnici plovila se mole da najkasnije do 15. prosinca 2022. godine, podmire svoja dugovanja ili dostave potvrde o provedenim uplatama.


Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture će do kraja 2022. godine provesti postupak brisanja jahti i brodica upisanih u Upisnik brodova Republike Hrvatske, čiji vlasnici dvije godine uzastopno nisu platili naknadu za sigurnost plovidbe i zaštitu mora od onečišćenja.

Jahte i brodice, koje su brisane temeljem odredbi o neplaćanju zakonom propisanih naknada, mogu se ponovno upisati u upisnik brodova isključivo u postupku prvog upisa, koji podrazumijeva i utvrđivanje tehničke prihvatljivosti i usklađenosti s trenutno propisanim tehničkim standardima koji se odnose na nove jahte i brodice.