Plavariba.com trenutno jedini portal s ažuriranim zakonskim okvirom za ribarstvo

2021-10-28

Izmjenom Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva poljoprivrede od 27. rujna 2021. godine (Narodne novine br. 104/2021), Služba za podršku u korištenju mjera ribarstvene politike (savjetodavna služba za ribarstvo) se iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva premjestila u Upravu ribarstva te se sada zove Područna služba za savjetodavnu podršku u ribarstvu Zadar.

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva je nastala od bivše Savjetodavne službe i ima vlastitu mrežnu stranicu  www.savjetodavna.hr na kojoj se ranije nalazilo i stručno područje ribarstvo te su se tamo objavljivale novosti iz područja ribarstva. Na tim mrežnim stranicama su se podnosile i prijave za stručno osposobljavanje za gospodarski ribolov i djelatnost akvakulture.

Promjenom ustrojstva, služba za savjetodavnu podršku u ribarstvu je postala dio Uprave ribarstva, međutim mrežni sadržaji pa tako i pregled zakonskog okvira još nisu preseljeni na stranicu  https://ribarstvo.mps.hr/ .


Za sada se još uvijek može prijaviti za stručna osposobljavanja, ali samo korištenjem direktne poveznice koja se nalazi i na stranici usluga PlaveRibe:

Prijava za stručno osposobljavanje za gospodarski ribolov

Prijava za stručno osposobljavanje za djelatnost akvakulture


Pregled zakona i pravilnika koji su uvijek redovno ažurirani se ipak trenutno mogu naći samo na našoj stranici: