Novo u Narodnim novinama 37/2024

2024-03-28

U Narodnim novinama broj 37/2024 objavljeni su Pravilnik o izmjenama Pravilnika o raspolaganju kapacitetom uzgoja tuna i dozvoljenim ulaznim količinama ulovljenih divljih tuna (Thunnus thynnus) na uzgajališta i Odluka o autorizaciji plovila za ribolov igluna (Xiphias gladius) u 2024. godini.

Pravilnik o izmjenama Pravilnika o raspolaganju kapacitetom uzgoja tuna i dozvoljenim ulaznim količinama ulovljenih divljih tuna (Thunnus thynnus) na uzgajališta je isti kao što je bio na e-savjetovanju, pa više o promjenama možete pročitati OVDJE.

Odluka o autorizaciji plovila za ribolov igluna (Xiphias gladius) u 2024. godini sadrži popis plovila, koji je u 2024. godini kraći za 2 plovila koji su imali pravo na korištenje državne kvote u ribolovu igluna panulom i/ili odmetom po olimpijskom principu. Kako je bilo nužno uplatiti naknadu za korištenje kvote od 150 eura i budući da se ova kvota za panulu ne može prenijeti drugom vlasniku, vlasnici plovila koji ne love igluna nemaju interesa zadržati kvotu.